MHC-program

Binnen de stichting Ahawah bieden we meditatie, healing en counseling aan, als Een programma. Het advies is dit als een geheel te doorlopen maar de ‘vakken’ kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden. (Ook als paperback.)

Meditatie:
Gaat over onthaasten, over de zijn-modus. Kun je enkel zitten zoals je slaapt en dat met het licht (bewustzijn) aan? Dus met een wakkere geest.
Net als bij slapen, doe je helemaal niets.
De kunst van het nietsdoen gaat over zitten en dan even helemaal niets meer doen en iedere neiging om toch iets te doen onderkennen/zien en vervolgens loslaten, bijvoorbeeld met je aandacht op je ademhaling gaan zitten, of van kruin naar je tenen je geest alles te laten doorlopen, nee, even echt helemaal niets. Gewoon niets en vertrouwen daarop, op dat nietsdoen, terwijl je daarbij niet gaat slapen maar volledig aanwezig bent.
Ook onderrichten we Zintuiglijk Gewaarzijn Meditatie:
Het onderkennen van je zintuiglijke ervaring: voelen wat je voelt, zien wat je ziet, horen wat je hoort, ruiken wat je ruikt en proeven wat je proeft. Daarbij is de waarnemer volledig het waargenomene.
Centraal staat binnen beide meditaties: stilte.
Bij ‘De kunst van het nietsdoen’ laat je iedere neiging van de geest tot actie los!
(Hierom zal er binnen het centrum een specifieke stilteruimte zijn. Je kunt daar dan binnen lopen en ergens gaan zitten. Niemand die dan met zijn gezoem of zwaar ademen of mantra zingen of… de stilte binnen die ruimte verstoort. Je kunt ook simpelweg met stilte binnen komen, gaan zitten en weer met deze stilte opstappen …
We zoeken met het aanbod van meditatie, niet weer naar een nieuwe ervaring en/of conditionering.

Healing:
We geloven in de kracht van God: ‘Wat niet mogelijk is bij mensen, is wel mogelijk bij God.’
In de healingroom, bidden we voor mensen en leggen daarbij de handen op. Het maakt dan niet uit voor welk probleem iemand binnenwandelt.

Counseling:
Onze counseling, gesprek met de cliënt/bezoeker betreft het gegeven: liefde en vergeven.
Heel veel mensen gaan gebukt onder zelfhaat, omdat ze iets hebben gedaan of nagelaten in hun leven. Ze zijn schuldig in hun eigen ogen. Maar dit kun je natuurlijk ook betrekken op andere mensen. Misschien is de cliënt heel boos op de buurman of een of ander familielid, etc.. Deze haat naar onszelf en/of anderen is ongezond, destructief. Dit kunnen we beëindigen door liefde en vergeven. De counseling, het gesprek, is daarop gericht.

MHC-program:
de helende kracht van stilte
de helende kracht van gebed
de helende kracht van gesprek.
Dit programma bieden we gratis aan.

Video: https://youtu.be/byiABbxm44k
Video: https://youtu.be/rV22ZFynJJg?si=zTVCHGgCvmgHPeDu

‘Het buitengewone ligt in het gewone’